måndag 3 november 2008

div.

1. Igår gick det upp för mig att jag konsekvent har blandat ihop Takashi Miike och Takeshi Kitano i flera år. Takashi-san, Takeshi-san. Stilmässigt har de förstås inte särskilt mycket gemensamt. Jag vet inte ens hur Takashi Miike ser ut eller vad han tycker om att göra, men Beat Takeshi har jag sett fäkta och måla och skådespela, så hans huvud har fått representera båda två.

2. Idag betalade jag med Payson för första gången. Jag har inte haft något problem med PayPal, så jag utgick från att det skulle vara ungefär samma sak. Men det är det inte riktigt. Det verkar som att Payson måste laddas på med krediter från ens Internetbank, medan PayPal-kontot helt enkelt kan kopplas direkt till Visa-kortet. Payson tar sju kronor betalt för en överföring från Nordea. Sedan tar de ytterligare tio kronor betalt när jag skickar en betalning vidare till ett annat Payson-konto. Sjutton kronor för en betalning är rätt så ogint för en elektronisk tjänst.

3. Inte sällan får jag väldigt oväntat låtar på huvudet som dröjer sig kvar och maler på och på en hel arbetsdag. Dagens låt är "Cosmic cycler" från Urusei Yatsura. Jag har inte tänkt på den på flera år, men nu dök den upp och jag vet att jag kommer att tänka "Run Run Run Away Home" i åtminstone åtta timmar till. Därför är det lika bra att ni drabbas också.





4. Arbetsrätt II om en timme!

2 kommentarer:

Balloonfighter sa...

Jag är drabbad. Jag tror att jag kommer att ha tjejens konstiga löpstil på huvudet också. Hur det kommer att yttra sig vet jag inte.

Meme sa...

Paynova fungerar rätt bra och är avgiftsfritt. Inte alla sidor som använder sig av det dock.

Miike-kväll on the rocks!
http://www.esquire.com/cm/esquire/images/7-takashi-miike-lg-50360524.jpg