onsdag 19 augusti 2009

031Mat tilläts ej tas in på festivalområdet. Därför kunde lokala entreprenörer kosta på sig att ta ut ockerpriser. Den billigaste rätt med mat och dricka vi kunde hitta kostade 60 kronor. Den näst billigaste var cous-cous-salladen på bilden, som fanns att köpa i Konsums tält. Salladen kostade 75 kronor med dricka och var rätt så mättande. Å andra sidan var falafeln i salladen den torraste jag någonsin ätit.

Gul nacke från Vampire Weekend-konserten. Haha. Vampire Weekend.

Dansare från Amadou & Mariam. Jag hade lyssnat på bandet innan jag såg konserten, men jag hade inte insett att både Amadou och Mariam är blinda, vilket ställde mig till en början.

Telia hade en bullig plastborg där man kunde sitta på sacco-säckar och lyssna på Nas. Där fanns också ett pingisbord. Jag spelade rundpingis med fem andra festivalbesökare och vi hade öppet kommit överens om att spela det lugna spelet. Dock kom det in en till spelare, ett störande element, vars gebit var att smasha ut alla som stod under hans skicklighetsnivå. Gemenskap splittrad.

Bild tagen genom poncho (kroppstäckande vattenavledningssystem). Vi köpte tre ponchos för att vara på den säkra sidan, för när det väl regnade så öste det ner utan pardon. Det kom att visa sig att mina nya Clarks-skor var helt regntäta. Jag var antagligen en av de torraste festivalbesökarna på området.

Haga.

Majorna.

Ett träd jag tog skydd under. Jag tycker om den här bilden, den frammanar höstlukter i min näsa. Det kittlar av bark och våt cement.3 kommentarer:

Balloonfighter sa...

Amadou och Mariam möttes på Mali's Institute for the Young Blind. Min drömskola.

anna cornelia sa...

Fina.

Fredrik sa...

Fint reportage!